Vår historia

Höögs Reklam har lång och gedigen erfarenhet. Kent Höög började att jobba med reklam på ett företag som hette Matsson Reklam AB och året var 1961. Detta reklamföretag fanns där Uddevalla Tändsticksfabrik (1874 – 1938) tidigare var belägen, mellan Kungsgatan, Sillgatan och Östergatan i Uddevalla. Att skapa skyltar på denna tiden innebar att teckna upp bokstäver på någon typ av träskiva, ofta masonit. Masonit, träfiberskiva som tillverkats enligt masonmetoden, vilken metod som uppfanns av Thomas Edison 1924. Skivan behövde förbehandlas med grundfärg och sedan fick Kent Höög måla texterna för hand efter hjälplinjerna.

Några år senare, 1966 registrerade Kent Höög företaget Höögs Reklam AB och till början bedrevs verksamheten

från en källarlokal i Uddevalla. Tiderna förändras och nya material kom fram. Höögs Reklam startade med att använda vinyl vid böljan av 70-talet. Enligt tekniska museets hemsida växte plastindustrin på 1920-talen men vinylen kom på 1940-talet. Den första vinylen som kom var inte av samma goda kvalitet som dagens utan den var stel och hård att jobba med. Det hände att vinylen sprack vilket inte såg så fint ut, utan arbetet behövde ibland göras om.

Vid en period, kring -76, bedrevs verksamheten i anslutning till hemmet och åren mellan 1979-1987 fanns Högs Reklam AB i gamla postens lokaler i Herrestads. Ungefär år 1986 började Höög jobba med skärmaskiner vilket sparade tid och det var samma år som företaget introducerade datorer i verksamheten.

Från och med 1987 till 2012 kunde man finna Höögs Reklam i städfirman Sesos lokaler utmed väg 44 och 1998 började Christian Höög arbeta på företaget. 2010 tog Christian över företaget och driver det idag. Nuvarande adress är Lingatan 6, 451 75 Uddevalla, alltså också längs väg 44.

En trevlig nyhet som kom till företaget 2005, var fyrfärgstrycket. Att kunna printa fyra färger samtidigt var större förändring än man kan tro. Till böljan var material, bläck och vinyl, dyrt vilket gjort att enfärgad vinyl visat sig långlivat.